Wednesday, December 6, 2017

Workday chic

Eljött a december, és úgy érzem rohannak a napok. Bezsúfolódott a naptár, hiszen minden munkát két hét alatt kell lezárni a szokásos egy hónap helyett, hogy belevethessem magam teljesen a karácsonyi készülődésbe. Már fényárban úszik a terasz, a nappali pirosban pompázik, és mindenhová jutott egy-egy kis apróság, ami emlékeztet a legszebb csodák ünnepének közeledtére.

December came along and I feel like the days are rushing. The calendar is overcrowded, because all tasks have to be closed in two weeks time (unlike the usual one month), in order to have time to dive into the Christmas preparations. Our terrace is in floodlight already, the living room flourishes in red, and there are small trifles everywhere as reminders for the arrival of the holiday of the most beautiful wonders.

Lassan elkezdem újra kikísérletezni, hogy az összegyűjtött mézeskalács receptjeim közül melyik alapján lesz legfinomabb és legszebb a végeredmény. Ez tavaly, sőt két éve is megtörtént, de mindig elteszem az összes kinyomtatott vagy kézzel írt lapot megjegyzések nélkül, az emlékeim pedig kissé homályosak ezzel kapcsolatban, így minden évben kezdhetem elölről a próbálgatást. Idén nem hibázom, és karácsonyra már csak a legjobb maradhat!

I am starting to experiment again with the gingerbread recipes I’ve gathered, to find the tastiest and most beautiful outcome. The same thing happened last year, and the year before. I always put aside all the printed or handwritten notes without remarks and my memories are kind of fuzzy about them. This is why I need to start over experimenting every year. I will not make mistakes this year, only the best can remain for Christmas.

De addig is vár még rám pár hosszúnak tűnő munkanap. Ma egy diplomáciai eseményen vehettem részt férjemmel. Nagyon szeretem az ilyen különleges napokat, és kifejezetten jól érzem magam a "business look-ot" jellemző ruhadarabokban.

However, it seems long days of work are still waiting for me until then. Today I attended a diplomatic event with my husband. I really enjoy such extraordinary days like this and I especially feel great in dresses characterized by the “business look”.

Az egygombos blézer alapdarab, és szinte bármikor bevethető, a hűvösebb hónapokra pedig kifejezetten jó választás ingre, kabát alá. Megfelelő a munkanap bármely időszakára, legyen az reggeli, vacsora, vagy akár egy meeting, de egy alkalmi, kifinomult kinézetet is tökéletesít. Rajongok az ingekért, szeretem zártra gombolni őket, és kendővel vagy egy masnival díszíteni. Ez a Gucci darab az egyik kedvencem, fazonja és mintázata miatt egyaránt. Egyszerűen tökéletes! Apró pöttyös harisnyára boka főlé érő, szűk fazonú szövetnadrágot választottam. Remélem ez a stílus soha nem lesz divatjamúlt, hiszen kényelmes, és tökéletes azokra a napokra, amikor prezentálnom kell, de nincs kedvem a kötöttebb, formális megjelenéshez. A ruháimat az egyik kedvenc bokacsizmámmal egészítettem ki, mely a Gucci kollekciójának szerintem egyik legkülönlegesebb darabja. Nagyon-nagyon kényelmes, a vastag sarok miatt pedig a hosszabb, szaladgálós napokra is megfelel, így erre a rendezvényre is a lehető legjobb választás volt. A crossbody táskák a legpraktikusabbak, hiszen a kezet szabadon hagyják, így akár egy állófogadáson is jó szolgálatot tesznek. Ehhez már csak pár apróság, egy fülbevaló, egy gyűrű, karkötő, és kényelmesen, elegánsan vághatunk neki bármelyik hétköznapnak.

The one-buttoned blazer is a basic piece. It can be deployed almost anytime and can be an excellent choice with a shirt or under the coat, especially during the chilly months. It suits for every period of the workday, such as breakfast, dinner or a meeting. It also improves the occasional and sophisticated look as well. I adore shirts decorated with a scarf or a bow and I like them to be closed by the buttons all the way up. This Gucci piece is one of my favorites, because of it’s style and pattern. It is just perfect. I chose short and strait fabric pants (not to cover my ankles) combined with dotted stockings. I hope this style is never going to be outdated, because it is comfortable and suits perfectly on the days when I have to do a presentation but I am not in the mood for a strict and formal appearance. I have completed my dress with ankle boots which is a favorite of mine. In my opinion, it is one of the most exceptional pieces of the Gucci collection. It is very-very comfortable and the thick heels makes it perfect for the long rushing days. It was a remarkable choice for this event too. The crossbody purses are the most practical, hence they leave the hands free and the suit even for a reception. All you need is some accessories like earrings, a bracelet or a ring and you are ready to go for a workday on the fancy and comfortable way.

Sincerely with love,

Anita

blazer: Guess by Marciano

pants: Zara

purse: Louis Vuitton

ankle boots: Gucci

sunglasses: Gucci

dotted stockings: Calzedonia