Monday, November 13, 2017

Capricious November

Lassan vége az ősznek, a fák levelei már színes, zörgő szőnyegként néznek fel a kopár ágakra, de a november még tartogat meglepetéseket számunkra. Ma még csodásan süt a nap, holnap már esőre ébredünk, és gyakran abban sem bízhatunk, hogy a reggeli outfitünk délután is megállja majd a helyét.

The autumn is almost over. The colorful and rustling carpet made of leafs stare up at the bare boughs, and the November is still full of surprises. Today there is wonderful sunshine, but tomorrow we wake up for heavy rain. In many cases, we cannot trust in our morning-outfit, because it might not withstand the afternoon.

A mai nap is egy ilyen nap volt. A telefonom applikációja esőt jelzett, az ablakomon kinézve mégis csalogató napsugarakat láttam harcolni a szürke felhőréteggel. November már csak ilyen: szeszélyes, hisztis, változékony. Ezt ma ismét gyorsan be is bizonyította, hiszen egyik percben még esernyőért fohászkodtam, a másikban a kabátomat dobtam a hátsó ülésre. Előző posztjaim egyikében poncsók iránti elköteleződésemről írtam, melyek az ilyen napokra remek megoldásnak bizonyulnak, de a mai napon egy hatalmas sálat választottam útitársamként. Szeretném bemutatni nektek ezt a gyönyörű darabot. Amint megláttam az üzletben, tudtam, hogy elválaszthatatlan társak leszünk. Jól kombinálható, napsütéses órákban kabát nélkül is megállja a helyét, ha pedig kiszámíthatatlan november arca hirtelen borúsra változik, akkor akár egy lazább bőrkabáttal, vagy egy elegáns szövetkabáttal is jól mutat. Kényelmes, belebújós darab, akár egy meleg takaró. Bátran válasszatok ti is ilyen hatalmas sálat, nem fogtok csalódni benne! Új kedvencem ebben a szezonban a svájcisapka, mely gyermekkoromat idézi. Nagypapám ugyanilyen fejfedőjét rendszerint elcsentem, és abban játszottam, majd jót kacagtam rajta amikor kereste a vaskonyha mellett, ahol eredetileg hagyta. A szép emlékek miatt is örülök, hogy most én is viselhetem ezt a fazont, hiszen visszatért a köztudatba, és jelenleg is több divatház polcain megtalálható. Egy brossal díszítettem, ami még jobban kiemeli ezt az egyszerű, fekete darabot. A bőr bokacsizma pedig mindig tökéletes döntés ebben a szezonban, nadrághoz és szoknyához egyaránt illik. Én ezzel a vastagabb sarkúval tökéletesítettem a mai szettemet. Rohangálós napokra is megfelelő, kényelmes, és szerencsére a macskakő vagy a díszburkolat sem fog ki rajtam ha ezt viselem! November pedig lehet akármilyen szeszélyes és ingatag, én így szeretem! Lassan engedi el az ősz kezét, de végül maga mögött hagyja, és ezzel elhozza az év egyik legvarázslatosabb időszakát.

Today was a capricious day. The weather app on my smartphone predicted rain. However, as I looked through the window, I saw the luring sunbeams fighting the dull clouds. November is just like this; capricious, hysterical, unsteady. Today was another proof for that; one time I was begging for an umbrella, a minute later a threw my coat on the backseat. In a previous post of mine, I wrote about my commitment towards the poncho which can be a great solution for days like this, but today I took an enormous scarf as my fellow-passenger. I would like to introduce this beautiful piece to you. I knew that we will be inseparable partners, as soon as we met in the store. It is easy to combine, it can even hold up during the sunny hours without a coat. However, if the face of the unpredictable November suddenly turns gloomy, it looks good with a fancy coat or a loose leather jacket. It is a comfortable, “pull-on” piece, just like a warm blanket. I encourage you to chose a huge scarf like this, you wont be disappointed. During this season, my new favorite is the “Swiss cap” or barret. My granddad had a hat like this, which was regularly stolen by me and I fooled around in it. I always laughed when he tried to find the cap next to the stove, where he left it before. I am glad to wear this fashion, because it is returned to the public awareness and you can find it in many stores and already gave me pleasant memories. I decorate it with a brooch, which gives even more emphasis to this simple black piece. The ankle boots made of leather are also a perfect choice in the season, they look good with a trousers or a skirt. I improved my daily set with this one with a thicker heel. It is even suitable for the days when you are in a haste, also comfortable and it can withstand the cobble stones or decorated floor. The November can be capricious and unsteady, I love it just like this. The autumn is almost released our hands, to bring us one of the most wonderful times of the year.

Sincerely with love,

Anita